סטייה פנימה של עצם המסרק (מטטרסוס אדוקטוס MTA)
עצמות המסרק (מטטרסוס אדוקטוס MTA) הן קבוצה של חמש עצמות ארוכות, לאורך החלק האמצעי של כף הרגל. סטייה פנימה של עצם המסרק (MTA) היא עיוות מולד של כף הרגל. העיוות נצפה בדרך כלל בתינוקות שרק נולדו ובתינוקות צעירים, שאצלם עצמות המסרק נוטות לכיוון החלק האחורי של הרגל. הדבר גורם לכף הרגל לקבל את צורת האות C, כאשר השוליים הפנימיים קעורים והשוליים החיצוניים קמורים.
הסיבה ל-MTA (מטטרסוס אדוקטוס) אינה ידועה בוודאות. מאמינים שהדבר קורה בגלל מנח מהודק מידי של העובר ברחם. MTA שכיח יותר בלידת תאומים, בלידות ראשונות ואצל תינוקות בעלי היסטוריה משפחתית.
מחקרים הראו שהשכיחות של מטטרסוס אדוקטוס MTA היא כ-5% מהלידות החיות, כשמתוכן, 60% מהילודים סובלים מ-MTA דו צדדי. ההיקף השנתי הגלובלי של סטייה פנימה של עצם המסרק מוערך ב-6.8 מיליון מטופלים בקירוב. באופן סטטיסטי, כל חמש שניות נולד תינוק עם MTA.
צפי עתידי לגבי מטטרסוס אדוקטוס MTA
ההיסטוריה של MTA שנויה במחלוקת ושיטות הטיפול חסרות בנתונים על תוצאות משביעות רצון. מומחים קליניים רבים המליצו על ביצוע מעקב, בתקווה למציאת פתרון ספונטאני.
יחד עם זאת, מומחים קליניים נוטים להסכים שטיפול מוקדם הוא בטוח יותר, יעיל יותר וקל יותר מאשר טיפול מאוחר (בעוד הורים פשוט רוצים הבטחה שכף הרגל של תינוקם תתפתח ותגדל בצורה נורמאלית). למרות שלא ניתן לנבא צפי עתידי מדויק, ברוב המקרים מומלץ לעבור טיפול. כאשר מותירים את המצב ללא טיפול, MTA עלול לגרום לסיבוכים, כגון כאב, אי נוחות בכפות הרגליים, בעיות בנעילת נעליים, ועיוותים משניים כמו עיוות בבוהן ויבלות עור.
מייצב UNFO הינו גישת טיפול מתקדמת ומצוינת עבור סטייה פנימה של עצם המסרק (מטטרסוס אדוקטוס MTA) . הטיפול מאפשר שימוש מלא במייצב לאורך כל היממה, או שימוש חלקי למשך שעות הלילה. הכל בהתאם לחומרה של העיוות בכף הרגל. שימוש חלקי משמש גם לשמירה על המצב לאחר טיפול אקטיבי.
קלאב פוט (כף רגל סוסנית)
קלאב פוט (נקרא גם כף רגל סוסנית) הוא עיוות מולד, כאשר אחת מכפות הרגליים או שתיהן, נוטות להסתובב פנימה באזור העקב. דבר זה מקשה מאד על ההליכה. טיפולים מתקנים הכוללים עזרים אורטופדיים יכולים לסייע במניעת הצורך בניתוח.
קלאב פוט מופיע ב-0.1%-0.3% בקירוב מהלידות החיות. רמת התפוצה תלויה במוצא האתני. באיים הפולינזיים, למשל, כ-7.5% מהתינוקות נולדים עם קלאב פוט.
טיפול בקלאב פוט
קלאב פוט היא בעיה חמורה יותר ממטטרסוס אדוקטוס, ולכן נדרשת עבורה טיפול אגרסיבי יותר. במהלך העשורים שעברו, טיפול שמרני שכלל גבס ורצועות קשירה, נחשב כאופציה מצוינת להשגת תוצאות לטווח ארוך עם התערבות פולשנית מינימאלית.
UNFO מפתחת ובקרוב תשיק מתקן חדש ומתוחכם עבור כף הרגל, שמטרתו לתקן קלאב פוט בתינוקות שרק נולדו.